Hoe kan ik mijn internet abonnement opzeggen?

Internet abonnement opzeggen

Heeft uw het helemaal gehad met u provider omdat u weer een storing hebt gehad, of de provider duurder is geworden, of omdat u niet meer tevreden bent met u huidige provider. Er kunnen genoeg redden zijn om naar een andere provider te gaan. Als u van plan bent met om u contract op te zeggen moet u met een aantal zaken rekening houden. TIP: Controleer altijd eerst de voorwaarden van u huidige abonnement.

Hoelang zit u nog vast aan uw huidige contract?

Controleer altijd eerst wanneer u huidige contract afloopt. Als u korter dan een jaar bij u huidige provider zit dan dient u in de meeste gevallen u contractperiode uit te zitten. Na een jaar kunt u in de meeste gevallen u contract opzeggen. Het beste is om contact op te nemen met u provider, om na te vragen wanneer u het contract kunt opzeggen.

Wat is het opzegtermijn?

Als u een contract heeft van bijvoorbeeld 1 jaar en er is in de tussen tijd niks gewijzigd in u contract, dan kunt u in de meeste gevallen na dat jaar u contract opzeggen. Na het jaar kunt in de meeste gevallen u contract maandelijks opzeggen.

Welke stappen moet u doen om u huidige provider op te zeggen?

Bij elke provider is het weer anders hoe u het moet opzeggen, daarom hebben wij per provider aangegeven welke stappen u moet ondergaan om u contract te beëindigen.

Caiway

Wanneer u het contract van Caiway wilt opzeggen kunt u dat telefonisch doen (Caiway is bereiken via 088-2249111). Nadat u het contract hebt opgezegd, ontvangt u vervolgens bevestiging van de opzegging. Controleer altijd goed of de einddatum goed staat genoteerd, zodat u niet voor verrassingen komt te staan of erger…dubbelen kosten. hou er wel rekening mee dat u verplicht één maand opzegtermijn heeft. Heeft u geen bevestiging ontvangen? Neem dan contact op met Caiway. Er bestaat een kans dat er dan iets fout is gegaan.

Fiber

Wanneer u het contract van Fiber wilt opzeggen kunt u dat telefonisch doen ( Fiber is bereiken via 020-7605040). Nadat u het contract hebt opgezegd, ontvangt u vervolgens bevestiging van de opzegging. Controleer altijd goed of de einddatum goed staat genoteerd, zodat u niet voor verrassingen komt te staan of erger…dubbelen kosten. hou er wel rekening mee dat u verplicht één maand opzegtermijn heeft. Heeft u geen bevestiging ontvangen? Neem dan contact op met Fiber. Er bestaat een kans dat er dan iets fout is gegaan.

KPN

Wanneer u het contract van kpn wilt opzeggen kunt u dat telefonisch doen ( kpn is bereiken via 0800-0402). Nadat u het contract hebt opgezegd, ontvangt u vervolgens bevestiging van de opzegging. Controleer altijd goed of de einddatum goed staat genoteerd, zodat u niet voor verrassingen komt te staan of erger…dubbelen kosten. hou er wel rekening mee dat u verplicht één maand opzegtermijn heeft. Heeft u geen bevestiging ontvangen? Neem dan contact op met KPN. Er bestaat een kans dat er dan iets fout is gegaan.

Online.nl

Wanneer u het contract van Online.nl wilt opzeggen kunt u dat telefonisch doen ( Online.nl is bereiken via 0900-9515 50 cent per gesprek.). Nadat u het contract hebt opgezegd, ontvangt u vervolgens bevestiging van de opzegging. Controleer altijd goed of de einddatum goed staat genoteerd, zodat u niet voor verrassingen komt te staan of erger…dubbelen kosten. hou er wel rekening mee dat u verplicht één maand opzegtermijn heeft. Heeft u geen bevestiging ontvangen? Neem dan contact op met Online.nl. Er bestaat een kans dat er dan iets fout is gegaan.

Tele2

Wanneer u het contract van Tele2 wilt opzeggen kunt u dat telefonisch doen ( TELE2 is bereiken via 020-7544444). Bij TELE2 is het ook mogelijk om u contract te beëindigen via mijntele2. Nadat u het contract hebt opgezegd, ontvangt u vervolgens bevestiging van de opzegging. Controleer altijd goed of de einddatum goed staat genoteerd, zodat u niet voor verrassingen komt te staan of erger…dubbelen kosten. hou er wel rekening mee dat u verplicht één maand opzegtermijn heeft. Heeft u geen bevestiging ontvangen? Neem dan contact op met TELE2. Er bestaat een kans dat er dan iets fout is gegaan.

Odido

Wanneer u het contract van Odido wilt opzeggen kunt u dat telefonisch doen ( Odido is bereiken via 023-7513032). Nadat u het contract hebt opgezegd, ontvangt u vervolgens bevestiging van de opzegging. Controleer altijd goed of de einddatum goed staat genoteerd, zodat u niet voor verrassingen komt te staan of erger…dubbelen kosten. hou er wel rekening mee dat u verplicht één maand opzegtermijn heeft. Heeft u geen bevestiging ontvangen? Neem dan contact op met Odido. Er bestaat een kans dat er dan iets fout is gegaan.

Ziggo

Wanneer u het contract van Ziggo wilt opzeggen kunt u dat telefonisch doen ( Ziggo is bereiken via 0900-1884 of gratis via de vastenlijn 1200 ). Nadat u het contract hebt opgezegd, ontvangt u vervolgens bevestiging van de opzegging. Controleer altijd goed of de einddatum goed staat genoteerd, zodat u niet voor verrassingen komt te staan of erger…dubbelen kosten. hou er wel rekening mee dat u verplicht één maand opzegtermijn heeft. Heeft u geen bevestiging ontvangen? Neem dan contact op met Ziggo. Er bestaat een kans dat er dan iets fout is gegaan.

Scroll naar boven