GOEDKOPER

Glasvezel internet

Sneller en stabieler internet abonnement

Stap over en bespaar tot wel €200 per jaar

Vergelijk glasvezel internet

BESTE glasvezel INTERNET

Glasvezel internet abonnementen

Glasvezel internet kent sinds enkele jaren een ware opmars. Steeds meer huishoudens willen supersnel internet. Niet zonder reden – we werken namelijk steeds vaker thuis en daarom is snel internet benodigd om bijvoorbeeld te Skypen en/of beeldbellen. Wanneer je conference calls hebt met collega’s of klanten en je internet niet snel genoeg is, gaat je beeld of geluid stotteren. Dat werkt niet fijn en daarom kiezen veel mensen voor glasvezel internet zodat zij verzekerd zijn van een supersnelle internet verbinding. Naast dat veel mensen steeds meer thuiswerken zie je ook steeds vaker dat veel huishoudelijke apparaten internet nodig hebben. Denk bijvoorbeeld aan het alarmsysteem inclusief de bijbehorende camera’s die via WIFI met elkaar verbonden zijn maar ook de SMART televisie. Een goede snelle en stabiele internetverbinding is dan wel zo handig. Glasvezel internet vormt hiervoor de basis. In dit artikel zullen we toelichten wat glasvezel internet is en waar je op moet letten bij het vergelijken van verschillende aanbieders.

Wat is glasvezel?

Glasvezel is een vezel (draad) die gebruikt wordt om data doorheen te sturen. Dit gebeurd met een speciale techniek namelijk met knipperend laserlicht. Door deze techniek is de snelheid waarmee de data wordt verstuurd even snel als het licht. Je kunt deze methodiek vergelijken met morse-code. Naast het feit dat glasvezel razendsnel internet faciliteert is het ook zeer stabiel doordat invloeden van buitenaf weinig tot geen invloed heeft op de stabiliteit en snelheid.

Hoe snel is glasvezel internet?

De snelheid van glasvezel internet is afhankelijk van het pakket wat je kiest maar ligt doorgaans tussen de 50 mbit en 500 mbit per seconde. Dat betekent dat je een film van 5GB binnen 1 minuut en 40 seconden hebt gedownload als je een internetverbinding van 50MB hebt. Een unieke eigenschap van glasvezel internet is dat de uploadsnelheid gelijk is aan de download snelheid. Dus ook het uploaden van filmpjes of bestanden gaat razendsnel.

Glasvezel providers

Er zijn verschillende aanbieders die glasvezel internet aanbieden. Er is een beperking als het gaat om het kiezen van een glasvezel aanbieder. Je bent namelijk afhankelijk van jouw locatie omdat niet iedere aanbieder glasvezel internet levert op jouw standplaats. Doe daarom altijd een check om te kijken welke aanbieders op jouw postcode glasvezel internet aanbiedt.

Uit de consumentenbond test van het eerste kwartaal in 2020 delen de aanbieders XS4All en Delta Kabel een positie 1 als het gaat om stabiliteit, snelheid en klantenservice. Ook KPN komt zeer goed uit de test en volgt XS4all en Delta op positie 2. Bij zowel XS4all en Delta Kabel hebben klanten aangegeven dat de snelheid top is en dat zij zeer te spreken zijn over de klantenservice. Delta kabel is daarentegen alleen in Zeeland beschikbaar. XS4all heeft in principe een landelijke dekking maar zoals eerder aangegeven is het wel goed om de postcodecheck te doen om zeker te weten dat het ook beschikbaar is op jouw standplaats. Als we daarnaast kijken naar het kalenderjaar 2019 dan zien we dat ook toen XS4All heel het jaar bovenaan heeft gestaan.
Glasvezel abonnementen vergelijken. Of je het goedkoopste glasvezel internet wilt of de snelste verbinding, het is altijd goed om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Doe de postcodecheck en vergelijk je aanbieders op prijs, reviews en stabiliteit en maak vervolgens een bewuste keuze bij welke glasvezel aanbieder jij aangesloten wilt zijn.

Vergelijk internet providers
caiway
Online.nl internet
Ziggo internet

Vragen over het vergelijken van abonnementen?

Wil je iets weten over het vergelijken van de internet abonnementen? Stel gerust je vraag en we zullen ons best doen te helpen bij je keuze.

Weten wat het goedkoopste internet abonnement voor jouw situatie is? Of welk pakket het beste is aan de hand van jouw specifieke wensen? Stuur gerust een bericht en we kijken met je mee.

Stel je vraag

First Name
E-mail
Bericht
Het formulier is met succes verzonden!
Er waren wat fouten bij het verzenden van het formulier. Controleer nogmaals alle formuliervelden.
Scroll naar boven